Spektakulær tur til Galdhøpiggen!

SONY DSC

 

 

For første gang i Tertnes Idrettsskoles histore, har Ungdomsgruppen helgen 5.-7. september 2014 besteget Norges høyeste fjell – Galdhøpiggen !

Fredag startet 18 ungdommer og 7 voksne den 6 timers lange kjøreturen via Lærdal, Øvre Årdal, Tindeveien og Sognefjellet. Ankomst Raudbergstua klokken 21.30 til treretters middag, fyr i peisen, oppredde senger og flotte omgivelser. Vi gikk tidlig i seng, da oppmøte til frokost var allerede 07.30.

Med matpakke, vann og varm drikke på termos i sekkene og klatreseler rundt livet, kjørte vi turistveien til Juvasshytta, der gå- og breturen startet.

7,2 km hver vei, i kupert is, stein og fjellterreng ble tilbakelagt,  herunder 750 høydemeter. Hele turen tok 6,5 timer tur retur. Vår guide skrøt uhemmet over alle ungdommene, som ikke hadde ett eneste stopp over hele brekrysningen, og alle sammen nådde toppen. Før siste og bratteste etappe, klarnet skylaget opp, og Galdhøpiggen lå badet i sollys foran oss. Tilfredsstillelsen var høy for oss alle –  2469 moh.

Lørdag kveld ble det på ny servert treretters middag (buffet), før ungdommene koste seg og lekte utendørs i rene sommertemperaturen mens de voksne koste seg innendørs.

Tusen takk for turen alle sammen – det frister til gjentakelse!

Dere kan se bilder fra den spektakulære turen vår i vårt bildegalleri.